Hoeveel kost een Shopify website in het Nederland? (2024)

Als je overweegt een Shopify webwinkel te beginnen, ook bekend als een e-commerce website, is een van de eerste uitdagingen waarmee je te maken krijgt het uitzoeken van de kosten van de e-commerce website die je voor je zakelijke behoeften nodig hebt.

Shopify website kosten

Ecommerce website ontwikkelingsprojecten hebben veel elementen en mogelijkheden, en de prijzen verschillen over de hele wereld. Als gevolg daarvan is er niet een standaard aanpak als het om de kosten van een project gaat, maar in dit artikel zullen we de verschillende kosten van een Shopify website die je in Nederland kunt tegenkomen bekijken en cijfers geven.

Wanneer je contact opneemt met een webbureau, zullen ze je eerst een globaal bedrag of schatting voor je e-commerce project geven. Die kunnen echter nogal vaag zijn en soms ver van het werkelijke bedrag dat je uiteindelijk betaalt.

Elke webdesigner die de moeite waard is zal je verschillende vragen stellen om in de specifieke details van je ecommerce website project te duiken. Ze zullen dit doen om je een gedetailleerde, meer nauwkeurige offerte voor je nieuwe webwinkel te kunnen geven.

Als je nieuw bent met ecommerce, denk dan aan een project als het kopen van een pizza - je hebt zoveel bodems en toppings om uit te kiezen, verschillende maten, randen, sauzen, en zelfs variëteiten van meel en bakmethoden. Je kunt uit je dak gaan met de dingen die je nodig hebt, of je kunt het eenvoudig houden als je het gemakkelijk voor je portemonnee wilt houden. Maar zonder aan te geven wat je nodig hebt, wilt en kunt betalen, is het onmogelijk te zeggen hoeveel de pizza zal kosten.

Wat kost een webshop bouwer in Nederland?

Een webshop voor kleine bedrijven kost gemiddeld tussen €2,000 en €20,000, wat aantoont hoe verschillend projecten van elkaar zijn. Het is dus belangrijk om onderzoek te doen naar jou wensen en overleg in je webshop project steken om zeker te zijn van de juiste e-commerce website kosten.


Dat wil niet zeggen dat een webshop niet minder of meer kan kosten. Een heel budgetvriendelijke online winkel die een template gebruikt kan je uiteindelijk minder dan €1.500 kosten. Maar misschien heb je een site nodig die dagelijks, per uur, per minuut of zelfs per seconde duizenden transacties verwerkt. De architectuur, complexiteit en betrouwbaarheid die bij zo'n project komen kijken kunnen gemakkelijk meer kosten dan een paar duizend euro.

Hier is een voorbeeld van de totale kosten voor een kleine of middelgrote onderneming om een doorsnee webshop te krijgen met vrij gebruikelijke functies en gericht op het verwerken van tien duizend tot een paar miljoen euro aan inkomsten per jaar. We houden rekenen met eventuele abonnementskosten.

Dienst
Kosten
Webshop design en ontwikkeling (eenmalig)
Ondersteuning en onderhoud (jaarlijks)
€799 - €7900
€2,000 – €20,000
E-mail Marketing (Maandelijks)
€20 - €2000
Copywriting (per dag)
€240 - €799

Specificeer je webshop benodigdheden

Eerst moet je nadenken over de dingen die je absoluut moet hebben om van je Shopify webshop een succes te maken. Je zou dan een andere lijst moeten hebben van dingen die leuk zouden zijn om te hebben, maar die je niet per se nodig hebt op je online winkel, en ook een lijst van dingen waar je naar toe wilt werken en die de website voor jezelf en je klanten zouden automatiseren.

Een snelle en gemakkelijke manier om dit te doen is simpelweg al je ideeën te noteren in een document. Als je het document klaar hebt, kun je het naar het webbureau bedrijf sturen en maak je het hen een stuk gemakkelijker om je een offerte te geven. Hierdoor kan je ook een betere prijs verwachten!

Wat kost een shopify webshop?

Een webshop template gebruiken of kiezen voor een Shopify maatwerk webshop?

Wat is het verschil? Een maatwerk webshop is helemaal van de grond af aan gemaakt is. Je zult de enige zijn die die website gebruikt, en niemand anders zal er zo een hebben. Anderzijds kun je een kant-en-klare template kopen. Je hoeft hem dan alleen nog maar met inhoud te vullen en kleine stijlwijzigingen aan te brengen en je bent klaar.

Een kant-en-klaar thema gebruiken heeft gevolgen voor zowel ontwerp als ontwikkeling. Welke optie je kiest heeft ook een aanzienlijke invloed op de kosten en de snelheid van je e-commerce project.

We nemen het onder de loep, rekening houdend met beide opties.


Ontwerp verschillen standaard thema of maatwerk thema.

Een platform als Shopify biedt je de mogelijkheid om kwalitatieve templates te kopen via hun thema store. Het kan het een goede optie zijn als je snel een webshop van de grond wilt krijgen. Een kant-en-klaar thema is ook ideaal als je weinig geld hebt of als je geen aangepaste functionaliteit nodig hebt. Je kan hier alsnog mooie resultaten mee behalen, daar twijfelen we niet over!

Als je een serieuze bedrijf en webshop wilt opzetten die een stevige basis heeft of je bent al gevestigd, dan raden we je aan te investeren in een op maat gemaakt ontwerp dat alle features heeft waar het bij je webshop om gaat. Dit maakt je merk en website onmiddellijk herkenbaar en perfect in overeenstemming met je waarden, wat je helpt om in de toekomst een sterkere band met je klanten op te bouwen. Wij denken dat dit ook een essentiële stap is als je verder wilt groeien met je webshop.

Kosten Shopify webshop laten maken

Webshop ontwikkelen verschillen tussen thema's en maatwerk

Kant en klare thema's hebben als voordeel dat ze vaak alle gewenste standaard functionaliteiten hebben om snel een webshop te kunnen beginnen. Omdat het thema al af is, hoef je geen weken te wachten tot de ontwikkeling voltooid is.
Daarnaast is een groot nadeel dat Kant-en-klare thema's zijn gemaakt voor de massamarkt. Daardoor hebben ze een heleboel opties en stijlen die je niet per se zult gebruiken, maar ze moeten toch geladen worden. Met deze aanpak zijn kant-en-klare thema's vaak traag en niet zoekmachine geoptimaliseerd.

Bovendien is een ander nadeel van een gekocht thema dat het niet geoptimaliseerd is voor je specifieke gebruik of doelgroep. Het kan blijken dat je een developer moet betalen om wijzingen aan het thema aan te brengen, waardoor het in de buurt komt van de kosten van een winkel op maat.

Wil je echter ontwerpen op maat, dan zul je waarschijnlijk een bedrijf voor het ontwerpen van ecommerce websites moeten inhuren dat aan je unieke eisen voor webshop ontwerp en ontwikkeling kan voldoen. Met een op maat gemaakte  website kun je zelf bepalen welke functies je website heeft. Zo kun je tijd- en kostenbesparende functies implementeren die je met een kant-en-klaar thema niet kunt doen.

Migreren van je producten en klanten

Als je al een webshop bezit, moet je nadenken over hoe je van de huidige website naar je nieuwe webshop zult overgaan. Omdat het een kritieke taak is, moet het vlot gebeuren, zodat er geen downtime is en om het je klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken met weinig of geen onderbreking van verkoop, vroegere bestelgegevens en gebruikersaccounts.

Zorg ervoor dat je er zeker van bent dat het web design bedrijf dat je kiest dit met succes kan doen, zodat je geen vroegere bestellingen of klantgegevens verliest.


Mercuriusstraat 3A, 6541 BM Nijmegen
KVK: 62870300
© 2024 Newfive B.V.  All right reserved.
Privacy Policy