Shopify
5 min read

Seo voor Shopify de basis

Seo voor Shopify de basis
Written by
Jordy
Published on
November 18, 2023

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is cruciaal voor elke Shopify-winkel die succesvol wil zijn. Het kan het verschil maken tussen een winkel die slechts enkele bezoekers per dag ontvangt en een winkel die constant bezoekers naar zich toe trekt. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat SEO is, waarom het belangrijk is voor Shopify-winkels en hoe je je eigen Shopify-winkel kunt optimaliseren voor zoekmachines.

Wat is SEO?

SEO is de praktijk van het verbeteren van de online zichtbaarheid van een website of webpagina door het verhogen van de kwaliteit en hoeveelheid van de bezoekers die naar de website worden geleid via zoekmachines. Dit wordt gedaan door het verbeteren van de ranking van een website in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo.

Waarom is SEO belangrijk voor Shopify-winkels?

Shopify-winkels zijn afhankelijk van het aantrekken van bezoekers om te slagen. Hoe meer bezoekers een winkel ontvangt, hoe groter de kans is dat ze een product zullen kopen. SEO kan helpen om een Shopify-winkel beter te laten scoren in de zoekresultaten van zoekmachines, wat leidt tot meer bezoekers en potentieel meer verkopen.

Daarnaast kan goede SEO de merkreputatie van een winkel verbeteren. Hoge posities in de zoekresultaten geven bezoekers het vertrouwen dat de winkel betrouwbaar en relevant is voor hun zoekopdracht. Dit kan leiden tot meer vertrouwen en loyaliteit van klanten.

Hoe kun je je Shopify-winkel optimaliseren voor SEO?

Er zijn vele manieren om je Shopify-winkel te optimaliseren voor SEO. Hieronder staan enkele belangrijke stappen die je kunt volgen:

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is cruciaal voor elke Shopify-winkel die succesvol wil zijn. Het kan het verschil maken tussen een winkel die slechts enkele bezoekers per dag ontvangt en een winkel die constant bezoekers naar zich toe trekt. In dit artikel zullen we bespreken hoe je je Shopify-winkel kunt optimaliseren voor zoekmachines.

 1. Kies een duidelijke en relevante domeinnaam

De domeinnaam van je winkel is het eerste wat bezoekers zien in de zoekresultaten van zoekmachines. Kies daarom een duidelijke en relevante domeinnaam die aangeeft wat je winkel verkoopt. Probeer bijvoorbeeld je belangrijkste zoekwoorden te gebruiken in de domeinnaam.

 1. Maak gebruik van zoekwoorden

Zoekwoorden zijn woorden of zinnen die bezoekers gebruiken wanneer ze naar een product zoeken in een zoekmachine. Door zoekwoorden te gebruiken in de titels, beschrijvingen en tags van je producten en pagina's, kunnen zoekmachines begrijpen wat je winkel verkoopt en beter bepalen hoe relevant je winkel is voor een bepaalde zoekopdracht. Probeer specifieke en relevante zoekwoorden te gebruiken die aansluiten bij wat je winkel verkoopt.

 1. Maak gebruik van duidelijke en unieke titels en beschrijvingen

Zoekmachines gebruiken de titels en beschrijvingen van je producten en pagina's om te bepalen wat je winkel verkoopt en hoe relevant je winkel is voor een bepaalde zoekopdracht. Zorg ervoor dat je duidelijke en unieke titels en beschrijvingen gebruikt die aangeven wat je winkel verkoopt en waarom bezoekers je winkel zouden moeten bezoeken. Probeer ook zoekwoorden te gebruiken in de titels en beschrijvingen.

 1. Schrijf uitgebreide collectie beschrijvingen

In de basis kan je gebruik maken van het volgende template:

 1. Introductie: Een korte beschrijving van de categorie en de producten die erin zitten.
 2. Belangrijkste kenmerken: Een lijst met de belangrijkste kenmerken van de producten in de categorie.
 3. Gebruiksmogelijkheden: Een beschrijving van de verschillende manieren waarop de producten in de categorie gebruikt kunnen worden.
 4. Voordelen: Een lijst met de voordelen van de producten in de categorie, zoals kwaliteit, duurzaamheid, gemak, etc.
 5. Klanttevredenheid: Een korte beschrijving van hoe klanten de producten in de categorie beoordelen, bijvoorbeeld door middel van beoordelingen of feedback.
 6. Prijsvergelijking: Een vergelijking van de prijzen van de producten in de categorie met soortgelijke producten van andere merken.
 7. Conclusie: Een samenvatting van de belangrijkste punten uit de collectie beschrijving en een aanbeveling aan de lezer om de producten in de categorie te bekijken.

Maak veel gebruik van Structured data

Structureel data is informatie die is geordend in een bepaald formaat, zodat zoekmachines deze gemakkelijk kunnen begrijpen en gebruiken om de inhoud van een website te indexeren en te laten verschijnen in de zoekresultaten. Door structureel data te gebruiken, kunnen websites hun inhoud beter laten afstemmen op de behoeften van zoekmachines en zoekers, wat kan leiden tot verbeterde zichtbaarheid en bezoekersaantallen.

Structurele data kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de naam, beschrijving en afbeeldingen van een product te laten zien in de zoekresultaten, of om de openingstijden en locatie van een bedrijf te laten zien in de zoekresultaten. Zoekmachines zoals Google ondersteunen verschillende formaten voor structurele data, zoals schema.org en JSON-LD, die website-eigenaren kunnen gebruiken om hun inhoud te markeren en structureel te maken.

Newfive Insights

Wil je op de hoogte blijven van wat er in de sector gebeurt? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en laat de updates naar je toe komen.

Door je in te schrijven gaat je akkoord met ons Privacybeleid.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het aan de experts over. Neem contact op voor meer informatie.

Wat is SEO?

SEO is de praktijk van het verbeteren van de online zichtbaarheid van een website of webpagina door het verhogen van de kwaliteit en hoeveelheid van de bezoekers die naar de website worden geleid via zoekmachines. Dit wordt gedaan door het verbeteren van de ranking van een website in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo.

Wat is structured data?

Structureel data is informatie die is geordend in een bepaald formaat, zodat zoekmachines deze gemakkelijk kunnen begrijpen en gebruiken om de inhoud van een website te indexeren en te laten verschijnen in de zoekresultaten. Door structureel data te gebruiken, kunnen websites hun inhoud beter laten afstemmen op de behoeften van zoekmachines en zoekers, wat kan leiden tot verbeterde zichtbaarheid en bezoekersaantallen.Structurele data kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de naam, beschrijving en afbeeldingen van een product te laten zien in de zoekresultaten, of om de openingstijden en locatie van een bedrijf te laten zien in de zoekresultaten. Zoekmachines zoals Google ondersteunen verschillende formaten voor structurele data, zoals schema.org en JSON-LD, die website-eigenaren kunnen gebruiken om hun inhoud te markeren en structureel te maken.‍

Waarom is SEO belangrijk voor Shopify-winkels?

Shopify-winkels zijn afhankelijk van het aantrekken van bezoekers om te slagen. Hoe meer bezoekers een winkel ontvangt, hoe groter de kans is dat ze een product zullen kopen. SEO kan helpen om een Shopify-winkel beter te laten scoren in de zoekresultaten van zoekmachines, wat leidt tot meer bezoekers en potentieel meer verkopen.Daarnaast kan goede SEO de merkreputatie van een winkel verbeteren. Hoge posities in de zoekresultaten geven bezoekers het vertrouwen dat de winkel betrouwbaar en relevant is voor hun zoekopdracht. Dit kan leiden tot meer vertrouwen en loyaliteit van klanten.