migratie
5 min read

Lightspeed naar Shopify Migratie. De reden waarom het trending is in 2023

Lightspeed naar Shopify Migratie. De reden waarom het trending is in 2023
Written by
Jordy
Published on
November 18, 2023

In een tijd waarin bedrijven steeds meer hun aandacht richten op e-commerce, is het kiezen van het juiste e-commerce platform belangrijker dan ooit tevoren. Voor veel bedrijven die momenteel op het Lightspeed platform zitten, is de overstap naar Shopify een ware gamechanger gebleken. Maar waarom, vraag je je misschien af? Nou, laten we eens diep ingaan op de complexe details en de talloze redenen ontdekken waarom Lightspeed-gebruikers overstappen naar Shopify en welke voordelen ze kunnen verwachten van deze overgang.

Lightspeed of Shopify, de belangrijkste redenen om te migreren

Ten eerste is een van de belangrijkste redenen voor de overstap de gebruiksvriendelijkheid en de eenvoudige interface van Shopify, die een schril contrast vormen met het soms wat gedateerde Lightspeed-platform. Het navigeren door Lightspeed kan een ontmoedigende ervaring zijn voor degenen die nieuw zijn in e-commerce of die niet over technische knowhow beschikken. Daarentegen, biedt Shopify een meer intuïtieve ervaring die de opzet en het beheer van een webshop vereenvoudigt en toegankelijk maakt voor bedrijven zonder uitgebreide technische training.

Een andere overtuigende reden die de overstap van Lightspeed naar Shopify stimuleert, is de ongeëvenaarde flexibiliteit en schaalbaarheid van Shopify. In tegenstelling tot Lightspeed stelt Shopify bedrijven in staat om hun webwinkel aan te passen aan hun unieke behoeften en voorkeuren, waarbij een ongekend groot scala aan apps en integraties wordt benut die de functionaliteit kunnen verbeteren en de bedrijfsvoering kunnen stroomlijnen. De flexibiliteit van het platform maakt het gemakkelijker voor bedrijven om hun webshops aan te passen en te laten groeien naarmate ze evolueren en uitbreiden, zonder beperkt te worden door een verouderd platform.

Maar dat is nog niet alles - Shopify biedt een uitgebreide suite van tools en functies die je in staat stellen om hun online zichtbaarheid en inkomstenstromen te maximaliseren. Van geavanceerde marketing- en SEO-tools tot geavanceerde analytics en rapportagemogelijkheden, de allesomvattende aanpak van e-commerce van Shopify is een belangrijke aantrekkingskracht voor bedrijven die hun merk en klantenbestand willen uitbreiden. Al met al is de overstap van Lightspeed naar Shopify een investering in de groei, winstgevendheid en levensduur van uw bedrijf in de competitieve wereld van e-commerce.

Lightspeed-shopify-trend

Waar moet je op letten bij een migratie van lightspeed naar Shopify

De overstap van Lightspeed naar Shopify is geen makkelijke taak, maar met de juiste kennis en voorbereiding kan het proces soepel verlopen. Het is essentieel om een grondig inzicht te hebben in de verschillende functies en mogelijkheden van beide platforms, zodat je een weloverwogen planning kunt hanteren voor de implementatie van de gewenste features. Het is belangrijk om te weten dat een migratie gemiddeld twee maanden in beslag neemt.

Data migratie van lightspeed naar Shopify

De exportinstellingen van Lightspeed zijn helaas redelijk beperkt. Maar het is voldoende om alles zoveel mogelijk te automatiseren. Zorg dat je een export maakt van producten, collecties, klantdata en blogposts. Deze worden vervolgens opnieuw geïmporteerd naar Shopify.

URL Redirect schema aanmaken lightspeed migratie naar Shopify

Als het gaat om het migreren van Lightspeed naar Shopify, is een cruciale stap die veel mensen over het hoofd zien het omleiden van URL's. Hoewel dit misschien een klein detail lijkt, kan het eigenlijk een aanzienlijke impact hebben op je SEO en websiteverkeer. Het is belangrijk om de tijd te nemen om je bestaande URL's in kaart te brengen en 301 redirects voor elke URL aan te maken om ervoor te zorgen dat je bezoekers niet worden geconfronteerd met 404-fouten of andere frustrerende ervaringen. Dit kan zoekmachines ook helpen begrijpen welke wijzigingen u aan uw website hebt aangebracht en voorkomen dat u wordt bestraft voor dubbele inhoud of gebroken links. Daarnaast kan het omleiden van URL's helpen om waardevolle backlinks die u hebt verdiend te behouden, de structuur van uw website te behouden en verwarring bij uw klanten te voorkomen. Kortom, het omleiden van URL's is een belangrijke stap in het migratieproces die niet over het hoofd mag worden gezien als u de prestaties van uw website en de positie in zoekmachines wilt behouden.

Lightspeed gebruikers wachten lang op nieuwe features

Lightspeed, als platform, is traag geweest met het bijwerken en toevoegen van nieuwe functies aan hun systeem. Door dit gebrek aan ontwikkeling voelen veel gebruikers zich gefrustreerd en achtergelaten. Hoewel er de afgelopen jaren enkele verbeteringen zijn aangebracht, is het algemene tempo van verandering op zijn zachtst gezegd traag. Dit is vooral zorgwekkend gezien de snelle technologische innovatie in de e-commerce industrie. Daarom wenden veel bedrijven zich tot andere platforms die meer flexibiliteit en aanpassingsvermogen bieden. Het gebrek aan innovatie en reactievermogen van Lightspeed zou uiteindelijk kunnen leiden tot een aanzienlijk verlies van marktaandeel, aangezien meer bedrijven op zoek gaan naar platforms die hun evoluerende behoeften kunnen bijhouden. In het snelle digitale landschap van vandaag is het essentieel voor bedrijven om de curve voor te blijven en geavanceerde oplossingen te leveren die voldoen aan de behoeften van hun klanten.

Shopify voegt iedere 6 maanden meer dan 100 nieuwe features toe aan het platform

Shopify is een platform dat zich voortdurend ontwikkelt en aanpast aan de steeds veranderende behoeften van de e-commerce industrie. Het is geen geheim dat Shopify een van de snelst groeiende platforms is, met meer dan 100 nieuwe updates per zes maanden. Dat is een indrukwekkend tempo van innovatie, en het is een van de belangrijkste redenen waarom zoveel bedrijven naar Shopify overstappen om hun online winkels aan te drijven. Met elke nieuwe update verlegt Shopify de grenzen van wat mogelijk is in e-commerce en maakt het bedrijven makkelijker dan ooit om hun klanten te bereiken en hun omzet te laten groeien. Van nieuwe betalingsopties tot geavanceerde verzendfuncties, er is geen tekort aan spannende updates en verbeteringen aan de horizon. En met een toegewijd team van ontwikkelaars die onvermoeibaar werken om de ontwikkelingen voor te blijven, is er geen twijfel mogelijk dat Shopify de komende jaren een belangrijke rol zal blijven spelen in de wereld van e-commerce. Dus als je op zoek bent naar een platform dat altijd op het snijvlak van innovatie zit, dan is Shopify de beste keuze. Met zijn snelle ontwikkelingscyclus en toewijding om de best mogelijke ervaring voor zijn gebruikers te bieden, is het de perfecte keuze voor elk bedrijf dat wil gedijen in het huidige digitale landschap.

Hoe wij je helpen te migreren

Bij Newfive zetten we ons in om jouw Shopify webshop zo goed mogelijk te ontwikkelen. Als Shopify nieuwkomer weet je misschien niet wat je kunt verwachten van dit nieuwe platform voor je bedrijf. We helpen je om eventuele problemen te overwinnen die veroorzaakt worden door de verschillende architecturen van Lightspeed en Shopify, zodat de overgang soepel verloopt. Met de juiste setup en persoonlijke aanpak zijn de nieuwe functionaliteiten van de Shopify site snel uit te rollen.

Dit is wat we doen voor je nieuwe webshop:
- Thema configuratie
Shopify biedt zowel gratis als betaalde thema's aan, en misschien heb je er al een gekozen. We houden rekening met je voorkeuren en passen het door jou gekozen Shopify-thema aan aan je zakelijke behoeften. Als je van plan bent uw site over te zetten van Lightspeed naar Shopify, kun jehet ontwerp van je webshop wijzigen of verbeteren. Newfive heeft een eigen starters thema ontwikkeld dat alle conversieboosters bevat. Met onze jarenlange ervaring in e-commerce hebben we een thema gemaakt dat er niet alleen geweldig uitziet, maar ook extreem goed presteert op het gebied van snelheid. Dit wordt een steeds belangrijker, zo niet het belangrijkste, aspect dat moet worden aangepakt.
- Implementatie van diensten van derden
Als je eerder integraties van derden op Lightspeed hebt gebruikt, is het mogelijk om deze ook op Shopify te implementeren. Diensten van derden kunnen worden onderverdeeld in:
- Marketing en analyse
- ERP
- Bedrijfsbeheer (boekhouding, enz.)
- Fulfillment management

De meeste tools hebben nu integratiemogelijkheden met Shopify, en zo niet, dan kunnen we die als maatwerk leveren.

Behoud de functionaliteit van Lightspeed in Shopify.
Had jouw Lightspeed webshop de mogelijkheid om abonnementen aan te bieden? Dit is nu een native functie in Shopify sinds dit jaar! Dit betekent dat je nog steeds je abonnementen via je webshop kunt aanbieden zoals je gewend bent.

Wij integreren Apps direct in het Thema
Kies een lijst met apps die je wilt gebruiken op je nieuwe webshop. Wij beoordelen per klant wat zinvol is om te implementeren. Wij regelen alles, van betaalmethoden tot reviews, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken.

Wij zorgen ervoor dat de webshop klaar is om live te gaan. Na de migratie vanuit Lightspeed en het opzetten van de functionaliteit van een nieuwe Shopify winkel, zijn we klaar om samen met jou van je nieuwe webshop een groot succes te maken.


Newfive Insights

Wil je op de hoogte blijven van wat er in de sector gebeurt? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en laat de updates naar je toe komen.

Door je in te schrijven gaat je akkoord met ons Privacybeleid.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het aan de experts over. Neem contact op voor meer informatie.

Hoe lang duurt het migratieproces van Lightspeed naar Shopify?

Data migratie kan al binnen enkele dagen geregeld zijn. De overige werkzaamheden zoals template design, koppelingen en redirects duren gemiddeld zo'n 2 maanden.

Hoe migreer ik Lightspeed naar Shopify?

Door exports te maken van alle data vanuit Lightspeed en het direct om te zetten naar de juiste gegevens voor Shopify. Maak gebruik van een betrouwbare Shopify partner die je kan ondersteunen in dit proces.

Worden mijn SEO rankings beïnvloed door de lightspeed naar shopify migratie?

Het is normaal dat de eerste weken een dip zal zijn. Google heeft tijd nodig om de nieuwe sitemap en structuur te doorlopen. We zien altijd positieve resultaten, waar Shopify's webshops hoger ranken dan de lightspeed shops.